Arkisto

Hyvää uutta vuotta 2021

Koivukylän Sosialidemokraatit toivottaa kaikille oikein hyvää ja turvallista uutta vuotta 2021. Vaikka vuosi 2020 oli raskas ja moni asia meni uusiksi, on valoa tunnelin päässä jo, ja vuosi 2021 näyttää toivottavasti jo huomattavasti paremmalta.

Liikuntapaikkojen parkkimaksupäätös ei ole hyväksyttävissä

Koivukylän Sosialidemokraatit päätti lähettää kirjelmän SDP:n valtuustoryhmälle teknisen lautakunnan tekemästä päätöksestä parkkimaksujen nostamisen osalta.

Hyvä SDP:n valtuustoryhmän jäsen,

Olemme Koivukylän Sosialidemokraateissa hyvin tyrmistyneitä päätöksestä, jonka tekninen lautakunta on tehnyt koskien pysäköintipaikkojen maksullisuutta.

Etenkin urheilupuistojen sekä Kuusijärven ulkoilualueen parkkipaikkojen maksullisuus, on asia, jota ei voi missään olosuhteissa ymmärtää.

Lisäksi liityntäpysäköintipaikkojen maksullisuus niille, joilla on jo voimassa oleva joukkoliikennelippu.

Tämä päätös on kaukana ympäristön ajattelusta, sillä tämä johtaa siihen, jolloin liityntäpysäköintiä ei käytetä, vaan mennään määränpäähän saakka omalla autolla.

Olemme Koivukylän Sosialidemokraateissa sitä mieltä, että asia on otettava uudelleen harkintaan.

Odotamme SDP:n ryhmältä päätöstä tehdessä sellaista ajattelua, jossa ajatellaan selkeästi ihmisten kannustamista liikuntaan, jolloin urheilupuistojen ja vastaavien liikuntapaikkojen yhteydessä olevat parkkipaikat olisivat maksuttomia.

Mikäli ilmaista pysäköintiä ei voida järjestää, on vantaalaisille varattava mahdollisuus ilmaiseen liikuntanautintoon, jolloin maksuton pysäköinti tulisi nostaa tunnista neljään tuntiin.

Samoin odotamme SDP:n ryhmältä päätöstä tehtäessä ympäristöä suojelevaa ajattelua, jolloin minimoidaan oman auton käyttöä. Liityntäpysäköinnillä ehkäistään omalla autolla ajaminen pitkiä matkoja, joihin on helppo kulkea julkisia välineitä käyttäen.

On otettava huomioon, että joukkoliikennelipulla mahdollistettava pysäköinti helpottaa työmatkalaista käyttämään oman auton sijaan julkista liikennettä tapauksissa, joissa liityntäpaikkoihin omalla autolla kotoa tuleminen on helpompaa kuin julkisen liikenteen välineillä ja kannustaa näin ollen käyttämään loppumatkan töihin julkista liikennettä.

Mikäli parkkipaikka muuttuu maksulliseksi, moni miettii pysäköintimaksun maksamista sekä joukkoliikennelipun hankinnan kannattavuutta verrattuna siihen, kannattaako ajaa suoraan töihin esimerkiksi Helsinkiin omalla autolla.

Mielestämme teknisen lautakunnan tekemä päätös on täysin SDP:n arvojen vastainen, ja sen vuoksi pyydämme teitä pyytämään kaupunginhallitusta ottamaan asia ottomenettelyllä käsiteltäväkseen ja oletamme SDP:n edustajien tekevän päätöksen SDP:n arvojen mukaisesti.

Yhteistyöterveisin

Koivukylän Sosialidemokraatit Ry

Johtokunta

Lisätietoja:

Joni Hildén

puheenjohtaja

Koivukylän Sosialidemokraatit Ry

045-170 5915

puheenjohtaja@koivukylandemarit.fi

Kuvat: Juha Kähärä

Palstajuhlat vietetty aurinkoisissa merkeissä

Palstajuhlien alkuun keskusteltiin alueen kaavoituksesta. Sen jälkeen pelailtiin, grillattiin ja nautittiin yhdessäolosta.

Viljelypalsta-alue (209 kpl/n.100 m2) sijaitsee Koivukylässä, Hosantien päässä. Palsta-alueen koko on 2,2 ha. 

Koivukylän viljelypalstat on vuokrattu Vantaan kaupungilta, ja niitä on voinut vuokrata 37 euroa / viljelykausi  / palsta. Palstamaksu sisältää myös vesimaksun.  

Kuvat: Juha Kähärä

PerhePiknik vaikeuksista voittoon

PerhePiknik nousi vaikeuksista voittoon. Sateinen lauantaikaan ei häirinnyt.

Lauantaina koillis-Vantaalla herättiin sateiseen päivään. Ohjelmaan oli merkitty PerhePiknik säävarauksella. Koillis-Vantaan demareiden kodeissa mietittiin, että mitenköhän sen nyt käy, kun on tällainen ilma.

Porukka kokoontui rakentamaan tapahtumaa ja vettä tuli taivaan täydeltä. Tunnelma oli kuin suihkussa olisi ollut, mutta vaatteet päällä. Monella heräsi ajatus, että perutaan tapahtuma. Sinnikkäästi siitä huolimatta, sitä ei peruttu ja kun kello näytti 11, niin sateet loppuivat ja alkoi aurinko paistamaan.

Alkuun näytti hiljaiselta, mutta lopulta paikalle tuli porukkaa nauttimaan toista kertaa järjestettävästä PerhePicnicistä Havukosken Myllykosken puistoon. Picnicillä oli mahdollisuus syödä lettuja ja makkaraa, juoda kahvia tai mehua. Oli kasvomaalausta ja kaikenlaista askartelua. Pääsipähän siellä ratsastamaan poneillakin, unohtamatta alpakoita.

Letkeän tunnelman tarjosi huikean hyvä Vimmaralli, joka esitti tunnettuja lastenlauluja ja sitten lisäksi myös vähemmän tunnettujakin. Mukana oli myös Robinin hiteiksi tekemiä kappaleita. Pomppulinna oli myös hyvin suosittu, kun se kaikkien vaikeuksien jälkeen saatiin pystyyn.

Kunniaa täytyy antaa myös päivän hauskuuttajalle, Onni-Pellelle. Hän ilahdutti lapsia ja lapsenmielisiä koko päivän ajan puhaltelemalla ja vääntämällä erilaisia ilmapalloja. Lisäksi hän pellekoulun aikuisille.

Tapahtuma oli onnistunut jo toista vuotta perättäin, vaikka sade meinasi alkuun sitä haitatakin. Koska tapahtuma onnistui, niin se saanee jatkoa myös tulevaisuudessa. Kiitos kaikille osallistujille.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Nina Uskola

PerhePiknik kutsuu 25.5.2019

Viime vuonna Koivukylän Sosialidemokraatit järjestivät Rekolan ja Korson yhdistysten kanssa yhdessä ensimmäisen kerran ilmaisen tapahtuman, PerhePiknikin. Paikkana oli Myllykosken puisto, joka on myös tänäkin vuonna. Myllykosken puisto sijaitsee Peijaksentien ja Hanabölentien kulmassa lähellä Keravanjokea.

Lapsille oli tarjolla mm. mäkiautoilua, kasvomaalausta, ongintaa, alpakoita sekä ylivoimaisesti suosituimpana ponilla ratsastusta. Kaiken kaikkiaan Perhepiknikiin osallistui noin 250 osallistujaa, joka oli varsin hyvin siihen nähden, kuinka asiasta saatiin ensi kertaa levitettyä tietoa kuntalaisille.

Tervetuloa runsain joukoin paikalle!

Viime vuoden tapahtumasta:

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/665034-jytajyrsijat-duo-laulaa-lauantaina-havukoskella-demareiden-perhetapahtumassa

Liitteet

Vappubrunssi vietettiin Koivukylässä

Koivukylän demareiden perinteinen vappubrunssi vietettiin 1.5.19 klo 10.15 – 13.00 asukastila Kafnetissa, Rautkallionkatu 3, 01360 Vantaa.

Kevään eduskuntavaaleissa Vantaalta valittu kansanedustaja Kimmo Kiljunen aloitti brunssista nauttiville vappupuheensa klo 10.30.

Ohjelmassa oli rentoa yhdessäoloa, keskusteluja, lantinheittoa sekä arpajaiset.

Kiitos kaikille osallistujille!

Yhdistyksen toimintaa 2019

Koivukylän Sosialidemokraattien tavoitteena on oikeudenmukaisempi, humaanimpi yhteiskunta ja turvallinen lähiympäristö.

Koivukylän Sosialidemokraatit on paikallinen yhdistys Vantaalla, joka toimii Suur-Koivukylän alueella. Haluamme kehittää alueella asukasystävällistä toimintaa sekä vaikuttaa asioihin ja sosialidemokraattisen puolueen politiikkaan niin Vantaalla, Uudellamaalla ja koko Suomessa.

Yhdistyksellä on kolme (3) painopistealuetta vuoden 2019 toiminnassa: Eduskuntavaalit, jäsenhankinta ja aktiivinen toiminta Koivukylän alueella.

Yhdistys pyrkii laajaan sekä jatkuvaan näkymiseen Koivukylän suuralueella yhdessä muiden Koillis-Vantaan (Korso ja Rekola) yhdistysten kanssa. Tapahtumien järjestämisessä tehdään yhteistyötä sekä jaamme tietoisuutta alueemme asukkaille.

Yhdistys järjestää vuoden 2019 aikana vaalitoiminnan lisäksi mm. seuraavia tapahtumia:

 • Maaliskuussa 29.3. Vaalimökin avajaiset klo 14 – 18:00.
 • Toukokuussa perinteinen Vappubrunssi sekä Perhepiknik 25.5.19.
 • Elokuussa syyskauden avajaiset, paikkana Mölandet.
 • Syyskuussa Politiikanviikko. 
 • Joulukuussa 6.12. Itsenäisyyspäivän juhla Korson Lumossa.
 • Joulukuussa myös yhdistyksen pikkujoulut.

Eduskuntavaalien vaalimökin aikataulut

Pe 29.3.19 Vaalimökin avajaisetklo 14:00 – 18:00.

La 30.3. klo 10:00 – 14:00

Su 31.3. klo 10:00 – 16:00

Maanantaista torstaihin 1.4. – 4.4. klo 14:00 – 18:00 

Pe 5.4. klo 14:00 – 18:00 ja 20:00 – 22:00

La 6.4. klo 10:00 – 14:00 ja 20:00 – 22:00

Su 7.4. klo 10:00 – 16:00

Ma 8.4. klo 14:00 – 18:00

Ti 9.4. klo 14:00 – 18:00

Ke 10.4. klo 14:00 – 18:00

To 11.4. klo 14:00 – 18:00

Pe 12.4. klo 14:00 – 18:00 ja 20:00 – 22:00

La 13.4. klo 10:00 – 14:00

Su 14.4. klo 10:00 – 16:00

Vaalimökin paikka: Koivukylän ostoskeskus, Hakopolku 2, 01360 VANTAA

Vaalimökkivastaavat:

Koivukylän SDP: Erkki Saarinen, p. 050 384 9198                                     erkki.a.saarinen@kolumbus.fi

Rekolan SDP: Osmo Kähkönen, p. 050 556 7036                                           osmo.kahkonen@pp3.inet.fi             

Tilaa kotiäänestys

Ennakkoäänestys 3.–9.4. Varsinainen vaalipäivä on 14.4.

Tiesitkö tämän?

Kotiäänestys on mahdollinen, jos et pääse äänestyspaikalle ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Tilaa kotiäänestys 2.4. kello 16 mennessä soittamalla 043 825 0017, tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen vaalit@vantaa.fi . 

Vantaalla on mahdollista antaa äänensä ennakkoon 12 paikassa eri puolilla kaupunkia:

 1. Asukastila Rubiini, Rubiinikehä 2 B
 2. Hakunilan kirjasto, Kimokuja 5
 3. Hämeenkylän K-Supermarket, Ainontie 1 (uusi)
 4. Kansalaistoiminnan keskus Leinikki, Leinikkitie 22
 5. Kauppakeskus Jumbo, Vantaanportinkatu 3
 6. Koivukylän kirjasto, Hakopolku 2
 7. Länsimäen kirjasto, Suunnistajankuja 2
 8. Martinlaakson kirjasto, Laajaniityntie 3
 9. Monitoimikeskus Lumo, Urpiaisentie 14
 10. Myyrmäen kirjasto, Paalutori 3 (uusi)
 11. Vantaa-info, Tikkurilan liike- ja matkakeskus Dixi, Ratatie 11
 12. Tammiston K-Citymarket, Tammiston Kauppatie 9 (uusi)

Lähde: vantaa.fi/vaalit