Kokemusta ja nuoruuden intoa ehdolle maakuntavaaleihin

Koivukylän Sosialidemokraatit asettivat kevätkokouksessaan torstaina 15. maaliskuuta 2018 ehdokkaansa mahdollisiin tuleviin maakuntavaaleihin. Ehdolle asetettiin kaupunginvaltuutetut, kansanedustajaehdokkaat Sirkka-Liisa Kähärä ja Faysal Abdi sekä Koivukylän Sosialidemokraattien hallituksen jäsenet Eeva Pitkänen ja Joni Hildén.

SDP on asettanut ehdokasasettelun takarajaksi maaliskuun lopun, jonka vuoksi Koivukylän Sosialidemokraatit pohtivat kokouksessaan ehdokkaiden asettamisesta. Lopulta ehdolle löytyivät edellä mainitut neljä hyvää ehdokasta.

Sirkka-Liisa Kähärä ja Faysal Abdi ovat olleet jo useamman vuoden ajan valtuutettuina Vantaan valtuustossa sekä istuneet vuosien varrella eri lautakunnissa. Tällä hetkellä Kähärä on SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja. Faysal Abdi on kaupunginhallituksen ja yleisjaoksen jäsen. Molemmilla on pitkä kokemus paikallispolitiikasta.

Eeva Pitkänen on myös monivuotinen tekijä politiikassa ja hän on ollut jo vuosia Vantaan invalidien puheenjohtaja ja puolesta puhuja. Pitkänen on sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä jaoksen varajäsen. Joni Hildén on ehdokkaista kokemattomin, mutta into ja halu pitää vantaalaisten sekä maakuntalaisten hyvinvoinnista huolta, on suuri. Hildén on ympäristölautakunnan varajäsen sekä suun- ja terveydenhuollon liikelaitoksen johtokunnan jäsen.

Maakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 28. lokakuuta, mikäli eduskunta pääsee yhteisymmärrykseen maakunta- ja sote-uudistuksesta. Ehdokasasettelussa Koivukylän Sosialidemokraatit ottivat huomioon kokemuksen, unohtamatta myöskään tuoreutta.