Puheenjohtajan terveiset

Hyvää kuluvaa vuotta hyvät Koivukylän Sosialidemokraattien jäsenet ja tukijat. Uusi vuosikymmen käynnistyy poliittisesti hivenen epävakaissa merkeissä. Suurimmat myrskyt on toivottavasti jo laantuneet, mutta jälkimainingit tuntuvat vielä lyövän kovin.

Suomi sai keväällä ensimmäistä kertaa sitten 2000-luvun taitteen demarivetoisen hallituksen. Edellinen pääministeri, jolla on SDP:n jäsenkirja, oli Paavo Lipponen. Demareiden nykyisestä puheenjohtajasta Antti Rinteestä tuli pääministeri 6. kesäkuuta 2019. Rinteen hallitus istui joulukuun kolmanteen päivään, jolloin hän jätti hallituksensa eronpyynnön tasavallan presidentille.

Rinne joutui eroamaan pääministerin paikalta, kun hallituskumppani keskusta oli menettänyt luottamuksensa pääministeriin. Uudeksi hallituksen vetäjäksi nousi liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Sanna Marin. Tamperelainen Marin, joka on vieraillut myös Koivukylässä järjestettävällä Politiikan viikolla, on nuori, mutta erittäin pätevä poliitikko. Maamme on tällä hetkellä osaavissa käsissä.

Al-Hol ja Marinin hallituksen alkutaival

Kovin seesteinen ei ole Marinin hallituksen alkutaival ollut, vaan kriisit ovat jatkuneet yhä. Heti ensimmäisenä agendalle tuli Al-Holin tapaus, jossa hallitukselta odotettiin poliittista päätöstä. Se myös tehtiin. Hallitus päätti auttaa leirillä olevien suomalaisten lasten paluuta kotimaahan, ottaen huomioon lapsen edun. Ensimmäiset lapset leiriltä jo tuotiin, orvoksi jääneet. Toivottavasti heille taataan mahdollisuus selviytyä karujen olojen aiheuttamista traumoista ja annetaan rauha elää normaalia elämää Suomessa.

Se on näiden lasten etu ja samalla koko Suomen etu. Emmehän halua tilannetta, jossa nämä kovia kokeneet lapset tuntevat pahaa oloa ja haluavat kostaa tämän katkeruutensa kotimaalleen. Mikäli heitä vainotaan tai millään muulla tavoin häiritään, voi se aiheuttaa vakavan häiriön heidän kehitykseensä ja silloin heidän mielensä saattaa järkkyä sekä tulla vaarallisia kansalaisia. Nyt he ovat vain pieniä lapsia, joilla on elämä edessä ja kaikki mahdollisuudet selvitä traumoistaan.

Koivukylä ja Vantaa kehittyy

Hyvillä mielin katselen suunnitelmia, joita Vantaan sekä Koivukylän kehittämiseksi on tehty. Vantaa on saamassa omaa raitiovaunulinjaa jollain aikajänteellä, joka on vantaalaisen joukkoliikenteen kannalta erinomainen juttu. Raitiovaunu on tietysti iso investointi, mutta sen hyödyt ovat sellaiset, jonka takia investointi kannattaa.

Tällä hetkellä tuota reittiä, jolle raitiovaunua on suunniteltu, ajaa linja 562. Kyseinen linja on hyvin suosittu ja bussit ovat usein täynnä. Siksi raitiovaunulinjalle on kysyntää juuri tuolle reitille. Vantaan kannalta ajatellen, se kehittäisi Hakunilan aluetta, joka on jäänyt vähän sivummalle. Koivukyläläisille tuo tarkoittaisi sitä, että raiteita pitkin pääsisi yhdellä vaihdolla Jumboon saakka.

Tokihan Koillis-Vantaallakin on alueita, jotka kaipaisivat joukkoliikenteeseen parannuksia. Yksi tällainen on Rekolanmäen alue, jonne bussit kulkevat melko heikosti. Peijakselle kulkee, mutta tuo alue jää hieman varjoon. Samoin Peijaksen takana olevat asuinalueet. Parannuksia soisi myös Vallinojalle, jonka julkinen liikenne koki uudistuksien jälkeen vain heikennyksiä.

Koivukylän uudistaminen

Joukkoliikenteestä jos siirrytään sitten rakentamiseen ja keskusta-alueiden kehittämiseen. Koivukylän keskustan rakentamista ja kehittämistä on suunniteltu jonkin verran, mutta uudistaminen junnaa paikalla päätöksenteko elimissä. Kaipaisin kaupungin virkamiehiltä enemmän halua uudistaa Koivukylän aluetta ja toteuttaa keskusta-alueen uudistaminen. Tällaisena ei aseman seutu voi enää kovin pitkään jatkaa.

On koivukyläläisten etu pitää radan molemmat puolet elinvoimaisina ja turvallisina. Siksi olisi äärimmäisen tärkeätä tehdä nopeita päätöksiä Koivukylän aseman seudun kehittämisen puolesta. Kirjasto joutui jo poistumaan tiloistaan, kun ne eivät olleet enää toimintakelpoiset. Emme voi antaa tilojen jäädä lahoamaan paikalleen, vaan keskustan uudelleen rakentamisen on alettava pian.

Iloisia asioita on se, että pitkään suunnitteilla ollut Elmo- hanke näyttää nytkähtävän eteenpäin. Sitä olemme odottaneet ja sen eteen Koivukylän Sosialidemokraatit ovat tehneet töitä. Iso kiitos kuuluu ehdottomasti kaupunginvaltuutettu Sirkka-Liisa Kähärälle, joka on pitänyt Elmoa esillä aina tilaisuuden tullen. Töitä on toki vielä tehtävänä, jotta koittaa se päivä, kun pääsemme uimaan ja urheilemaan Elmon urheilupuistoon.

Uusi vuosikymmen alkaa tästä ja tarkoittakoon se myös parempaa vuosikymmentä Koivukylälle ja koko Koillis-Vantaalle. Itselleni uusi vuosikymmen on haasteiden täyteinen, kun astun itselleni uuteen rooliin Koivukylän Sosialidemokraateissa puheenjohtajana. Täytettävänä on isot, Juha Kähärän jättämät saappaat. Onnekseni apunani on loistava johtokunta ja jäseninämme sekä tukijoinamme on loistavia ihmisiä.

Puheenjohtajana haluan kehittää yhdistystämme suuntaan, jossa avoimuus ja yhteistyökyky ovat hyveitä. Haluan myös, että jäsenemme saavat tulevaisuudessa paremmin tietoa siitä, millaisia päätöksiä tehdään niin eduskunnassa kuin valtuustossakin. Parhaamme mukaan pyrimme järjestämään jäsenille tilaisuuksia, joissa voi kuulla päätösprosesseista sekä olla myös itse vaikuttamassa niihin.

Toivotan teille kaikille erittäin hyvää uutta vuotta 2020 ja toivon näkeväni teitä runsain joukoin eri tapahtumissa. Älkääkä epäröikö ottaa yhteyttä, mikäli teillä on sydämellänne jotain. Minulle voi soittaa tai tulla nähdessä puhumaan.

Joni Hildén

puheenjohtaja

Koivukylän Sosialidemokraatit