Puheenjohtajan tervehdys: Koivukylään tarvitaan uudistuksia

Kuva: Miikka Hildén

Puheenjohtajamme Joni Hildén otti kantaa Koivukylän uudistamiseen.

Tervehdys kaikki Koivukylän Sosialidemokraattien jäsenet ja ystävät.

Tämä poikkeuksellinen kevät on ohitse ja vihdoinkin keväällä asetetusta poikkeuslaista pystyttiin luopumaan. Korona on aiheuttanut monille paljon harmia, mutta onneksi hallituksen hyvien päätösten ansiosta, siitä ei tullut sellaista katastrofia kuin esimerkiksi länsinaapurissamme on ollut.

Jokainen rajoitus, mikä on koronan vuoksi asetettu, on ollut tarpeellinen. Mikäli niitä ei olisi asetettu, olisi tilanne voinut olla huomattavasti hankalampi emmekä voisi nyt sanoa voittaneen taudin. Voimmeko sanoa vieläkään, en tiedä. Taudin toisesta aallosta on ollut paljon puhetta ja sellainen saattaa jossain kohti olla tulossa.

Sen me tiedämme silti, että nyt osaamme olla paljon varovaisempia sen suhteen emmekä tee niitä samoja virheitä, jotka johtivat maan sulkemiseen. Välttämättä toisen aallon tultaessa, ei tarvitse niin laajamittaista maan sulkemista tehdä kuin tehtiin keväällä.

Ehdolle kuntavaaleihin

Tilanne on tietenkin vaikuttanut myös meidän toimintaamme, kun olemme joutuneet perumaan tapahtumiamme, kuten vappubrunssin ja PerhePiknikin. Suunnitelmissa on, mikäli tilanne vain sallii, että syksyllä saisimme tilalle jotain vastaavaa. Niihin palaamme myöhemmin, kun voimme tarkemmin siitä kertoa.

Perinteistä Koivukylän politiikan viikkoakin on suunniteltu jo kovasti ja mikäli vain rajoitukset tullaan poistamaan, ja saamme puolueelta vihreätä valoa, järjestämme sen syyskuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Tavoittelemme mielenkiintoisia vieraita tuolle viikolle ja tänä vuonna tulemme myös hieman uudistumaan. Niistä uudistuksista kerromme sitten elokuussa, kuten vieraistakin.

Poliittisesti edessä on hyvin merkittävä syksy, sillä kuntavaalit ovat ovella. Nyt onkin oikea aika lähteä ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Jos sinulla on halua olla päättämässä vantaalaisten asioista, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. Mikäli et ole vielä SDP:n ja yhdistyksemme jäsen, voimme tuonkin korjata helposti.

Koivukylän Sosialidemokraattien jäsenyys ei tietenkään ole pelkkää politiikkaa, vaikka sitäkin mukana on. Se on ennen kaikkea yhdessä olemista ja tekemistä samanhenkisten ihmisten kanssa. Meillä on hienoja ihmisiä tekemässä aktiivisesti yhdessä hommia, jotta nämä meidän järjestämämme tapahtumat onnistuvat, aina toki tarvitaan lisää apukäsiä, joten jos tunnet piston sydämessä, olet tervetullut mukaan touhuamaan.

Koivukylän keskusta vaatii uudistuksia

Koska meidän liikkeessämme puhutaan myös politiikka ja haluamme olla tekemässä Koivukylästä paremman paikan asua ja elää, on siitä puhuttava myös tässä kirjoituksessa. Mielestäni ja uskon jäsenistömme yhtyvän mielipiteeseeni, on Koivukylän keskustalle, siis sille, joka sijaitsee radan oikealla puolella Helsingistä päin tultaessa, on ehdottomasti tehtävä uudistuksia.

Kuten saimme lehdestä taannoin lukea ja olemme sen omilla silmillämme havainneet, rapistuvat nuo vanhalle kirjastolle vievät portaat. Samoin torialue vaatisi pientä pintaremonttia. On todella valitettavaa, että suunnittelukilpailun voittanut arkkitehtifirma luopui hankkeesta ja näin ollen tarpeellinen ilmeen muutos on jäänyt ainakin vielä tekemättä.

Nyt olisi ehdottomasti järjestettävä uusi suunnittelukilpailu tuosta Koivukylän alueesta ja pistettävä rattaat pyörimään. Koivukylän kirjasto on tyhjillään tai on siellä ilmeisesti jotakin toimintaa, mutta käsitykseni mukaan se vaatisi aika ison remontin. Vanha postin tila näyttäisi olevan varastona tai mitä lie siellä tapahtuu, hyvin hiljaiselta se näyttää.

Alue kaipaa ehdottomasti kehittämistä ja samaa kehittämistä kaipaisi koko Koivukylän aseman seutu. On erittäin ikävää, kun asemalle vievä ainoa hissi on täynnä eritteitä. Haju on niin karmea, että sen käyttäminen on jopa mahdotonta. Siihen päälle vielä rullaportaat, jotka ovat melkein joka toinen päivä pois käytöstä.

Kun on ollut paljon puhetta palveluista ja muun muassa Prisman tulemisesta Koivukylään, olisiko sitten ideaa tai mahdollisuutta rakentaa tuo Prisma siten, että Triplan tyyliin rakennettaisiin kauppakeskusta radan päälle, jonka voisi mahdollisesti ehkä jopa yhdistää tuohon K-Citymarketinkin rakennukseen? Tästä voi joku arkkitehtitoimisto ottaa kopin.

Näitä on hyvä miettiä tulevaisuudessa, kuten myös Elmoa, jonka soisi jo tulevan seuraavalla vaalikaudella. Siitä sitten tuonnempana.

Nyt on hyvä aika lähteä juhannuksen viettoon, joten oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusta sekä kesää teille jokaiselle. Nähdään turuilla ja toreilla sitten syksyn mittaan.

Juhannusterveisin

Joni Hildén

puheenjohtaja

Koivukylän Sosialidemokraatit Ry