Juha Kähärän terveiset vuodenvaihteessa

Vuosi 2020 aloittaa Koivukylän Sosialidemokraateissa uuden kauden.

Koivukylän Sosialidemokraatit valitsivat Joni Hildénin uudeksi puheenjohtajaksi tulevalle vuosikymmenelle. Näin aikaisempana puheenjohtajana on nyt hyvä hetki muistella, mitä uudistuksia teimme viimeisinä vuosina.

Toimintamme on tullut avoimemmaksi ja näkyvämmäksi koivukyläläisille Politiikan viikon, ja nyt kahdesti järjestetyn Perhepiknikin muodoissa. Joita nyt keskityn muistelemaan.

Politiikan viikko

Politiikan viikon ajatus oli, että Koivukylään tuodaan niin valtakunnan politiikan kuin kuntapolitiikan päättäjiä keskustelemaan koivukyläläisten kanssa. Halusimme tietää, miten päätökset vaikuttavat tavallisen koivukyläläisen arkeen.  Ensimmäinen politiikanviikko järjestettiin vuonna 2013.

Vierailijoina Politiikanviikoilla ovat olleet muun muassa pääministeri Antti Rinne, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, asuntoministeri Pia Viitanen, ulkoministeri Erkki Tuomioja, SDP:n varapuheenjohtaja kansanedustaja Sanna Marin, kansanedustajat Katja Taimela, Tarja Filatov, Anneli Kiljunen, Nazima Rasmayer, Maria Guzenina, Tuula Haatainen, Satu Taavitsainen ja Suna Kymäläinen sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Europarlamentaarikot Liisa Jaakonsaari ja Miapetra Kumpula-Natri ovat vierailleet myös Politiikan viikolla.

Keskusteltu on myös työmarkkinatilanteesta ja vieraina ovat olleet muun muassa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen, Pron puheenjohtaja Antti Rinne, PAM:in puheenjohtaja Ann Selin, TEAM:n puheenjohtaja Heli Puura, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo sekä STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Politiikan viikon vakioesiintyjinä ovat olleet vantaalaiset kuntapoliitikot Sirkka-Liisa Kähärä, Faysal Abdi, Mari Niemi-Saari, Antti Lindtman ja Pirkko Letto. Lisäksi vieraina ovat olleet Ranbir Sodhi, Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen, Hannu Penttilä, Pentti Puoskari ja Eeva Pitkänen.

Yksi nimi vielä listasta puuttuu, jo edesmennyt rakastettu taiteilija ja joulupukki Kosti ”Komo” Kotiranta, joka oli esiintymässä vuonna 2014.

Voin kokea onnistumisen iloa siitä, että koivukyläläisillä on ollut mahdollisuus kysyä politiikan päättäjiltä asioita, kun he ovat tulleet Koivukylään. Aitoja keskustelutilanteita on syntynyt ja joskus pieniä väittelyitäkin, joka on juuri ollut sitä, mikä oli tarkoitus.

Perhepiknik
Perhepiknik on tapahtuma, jonne kaikki perheet ja perheettömät voivat tulla, sillä se on kokonaisuudessaan maksuton kaikille osallistujille. Tilaisuus järjestetään Havukoskella, Myllykosken puistossa keväällä toukokuun lopun viikonloppuna. Tapahtumassa on ollut lapsille poniratsastusta, mäkiautoilua, onkimista, askartelua, keppihevostelua, onnenpyörä, Frisbee golfia, näin muutama mainitakseni. Lisäksi on kahvila, jossa kahvi ja pulla- tarjoilu, unohtamatta muurikkalettuja sekä grillimakkaraa. Osallistujamäärä oli toisella kerralla nousussa ja päästiin yli 300 osallistujaan.

Lopuksi
Kun nyt vuosikymmen vaihtuu, on uuden puheenjohtajan Joni Hildénin aika astua keulaan ja uudistaa Koivukylän Sosialidemokraattien toimintaa yhdessä johtokunnan ja jäsenten kanssa. Itselläni oli onni, että mukana on ollut aktiivisia toimijoita, jotka ovat ottaneet uusia haasteita ja tehtäviä vastaan, jotta uudistuksia on voitu tehdä. Uskon, että tällä tiellä jatkuu Koivukylän demareiden toiminta myös 2020˗luvulla.

Onnellista vuosikymmentä toivoen

Juha Kähärä
Koivukylän Sosialidemokraattien 
puheenjohtaja 2013-15, 2017-2019 vpj 2016-17