30.8.17 Jäsenkirje

Hyvä jäsen!                                                        

 

Uusi poliittinen syksy on jälleen alkamassa. Alkuvuoden ja kesän aikana on maailmamme jälleen muuttunut ratkaisevasti vuodessa. USA on saanut uuden presidentin, jonka heilahtelevat mielipiteet ja uusoikeistolainen maailmankatsomus on tehnyt maailmastamme epävarmemman. Saman teki vuosi sitten ollut Brexit äänestys, jonka vaikutukset alkavat jo nyt näkyä. Maailmastamme on tullut ”mutu” maailma, missä asiantuntemuksella ei ole tilaa. Myös epävarmuus ja viha on saanut tilaa yhteiskunnassamme.

Koivukylän Sosialidemokraatit pitivät vuonna 2013 ensimmäistä kertaa Koivukylässä politiikan viikon, johon pyydettiin viikon jokaiselle päivälle asiantuntijoita kertomaan ajankohtaisista asioista. Koivukylän demarit jatkavat tällä linjalla edelleenkin ja nyt järjestämme politiikanviikon jo viidennen kerran. Tänä vuonna järjestämme sen yhdessä Rekolan Työväenyhdistyksen kanssa.

 

Koivukylän Politiikan viikko tulee taas 4.-8.9.17 klo 15.30-17.30      Tapahtumaesite

Viikon tarkoituksena on tuoda politiikan ja työmarkkinoiden valtakunnan huippuja keskustelemaan asioista koivukyläläisten kanssa. Samaan aikaan on meillä myös vantaalaisia politiikan ykkösvaikuttajia keskustelemassa Vantaan asioista. Pyrimme saamaan tietoa, miten politiikan päätökset huipulla vaikuttavat meihin koivukyläläisiin.

 

Maanantaina 4.9.17 puhutaan politiikan eri alueista niin valtakunnassa kuin Vantaallakin. Vieraina ovat vastailemassa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, sekä SDP:n Vantaan valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä.

 

Tiistaina 5.9.17 Käsittelemme kaupunkipolitiikkaa Suomessa. Vieraaksemme saapuu SDP:n varapuheenjohtaja kansanedustaja Sanna Marin (Tampereelta), Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero (Kotkasta), sekä Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajan Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen. Tällöin pääsemme kysymään mitkä ovat lähiöiden kohtalot Suomessa ja varsinkin Vantaalla.

 

Keskiviikkona 6.9.17 keskitymme Sote-uudistukseen ja sen vaikutuksiin. Vieraaksemme saamme kokeneen Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenen kansanedustaja Anneli Kiljusen (Lappeenrannasta) sekä Vantaan Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan Pirkko Leton. Miten Sotepalvelu-uudistus etenee ja kuinka se vaikuttaa meihin koivukyläläisiin?

 

Torstaina 7.9.17 saamme ensivaikutelmat syksyn työmarkkinakierroksesta. Tupoa ei tule vaan mennään liittokierroksille. Mitä se tarkoittaa ja kuinka tämä vaikuttaa työmarkkinoihin? Keskustelijoiksi saapuvat Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustajiston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä.

 

Perjantaina 8.9.17 keskustellaan Euroopasta ja sen tulevaisuudesta. Euroopan parlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri tulee kertomaan meille miltä EU:n tulevaisuus näyttää, kun Britannia haluaa erota EU:sta ja Unkari ja Puola haluavat toimia EU säädösten vastaisesti. Keskustelua vauhdittaa Vantaan SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä.

 

Politiikan viikon lisäksi tulemme järjestämään syksyn aikana keskustelutilaisuuden Koivukylän ja Rekolan seudun tulevaisuudesta. Tarkemman päivämäärän ja keskustelijat ilmoitamme myöhemmin, kun ne on saatu selville. Seuraa Yhdistyksen kotisivut.

Mikäli sinulla on haluja osallistua Koivukylän demareiden toimintaa mukaan, niin olet erittäin tervetullut tapahtumiin ja tilaisuuksiimme. Jos haluat ottaa meihin yhteyttä, löydät meidän toimijoidemme sähköpostiosoitteet tästä Yhteystiedot .

 

Oikein hyvää alkavaa syksyä sinulle.

 

Juha Kähärä
puheenjohtaja
Koivukylän Sosialidemokraatit

30.8.2017