Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan terveiset

 

On taas se aika vuodesta, kun päätämme yhdessä tulevasta vuodesta ja arvioimme kuluvaa.  Usein yhdistysten toimintaa määrittävät erilaiset valtakunnalliset vaalit, mutta yhdistyksen toimintaan kuuluu myös muuta. Yhdistyksen nykyinen hallitus esittää jäsenistölle toimintasuunnitelmassaan, että uusi valittava hallitus valmistelee yhdistyksen kevätkokoukselle pitkän ajan suunnitelman: Millainen yhdistyksemme haluaa olla v. 2022?  Tarkoituksena on, että suunnitelma on karttamme toiminnassa ja sen toteutuksessa. Strategiaa arvioidaan ja päivitetään tarpeen mukaan yhdistyksen kokouksissa. Syyskokouksessa valittava hallitus tekee esityksensä kevätkokoukselle, jossa se käsitellään ja hyväksytään. Mikäli sinulla on halukkuutta osallistua tähän työhön, niin mieti olisitko halukas hallituksen jäseneksi tai haluatko antaa ideoitasi työvälineiksi hallituksen työskentelyyn. Yhdessä toimimiseen tarvitaan jatkuvasti uutta ”verta” uusien ideoiden tuottamiseen ja käytäntöön vietäväksi.

Syyskokouksemme pidetään 16.11. Sauvatien kerhotilassa. Kokouksessa käydään läpi ensivuoden toimintaa ja sen vuoksi on tärkeää, että saamme myös sinut mukaan suunnittelemaan yhdistyksesi toimintaa. Kokouksessa valitaan myös ensivuoden hallitus ja puheenjohtajat, jotka vievät jäsenkokouksen päätökset eteenpäin yhteisen toimintasuunnitelmamme pohjalta. Yhdistyksen työ ja toiminta on ollut avointa ja hyvässä hengessä eteenpäin vietyä.

Syyskauden viimeinen yhdistyksen kokous pidetään joulukuun 14. päivä klo 17:00 Sauvatien kerhohuoneella. Kokouksessa käydään läpi ajankohtaiset asiat ja käydään alustuksen pohjalta poliittinen tilanne katsaus. Kokouksen jälkeen vietämme yhdistyksen pikkujoulua klo 18:30. Merkitse päivä kalenteriisi!

Vuosi 2018 on jälleen vaalivuosi. Tammi - helmikuussa 2018, käydään presidentinvaalit, syksyllä mahdolliset maakuntavaalit ja varmasti tulevat seurakuntavaalit. Lisäksi aloitamme myös valmistautumisen tuleviin eduskuntavaaleihin. Vaaleihin valmistaudutaan niiden edellyttämällä tavalla muun toiminnan ohella.


Presidentinvaalit pidetään tammikuussa ja niissä keskustellaan arvoista. Kumpi on Suomen ja Maailman kannalta tärkeämpää, osallistua Rion ympäristökokoukseen vai mennä jääkiekkoilemaan naapurin Presidentin kanssa? Presidentti on arvojohtaja ja sen takia haluamme, että presidentillämme on sosialidemokraattiset arvot vapaudelle, tasa-arvolle ja solidaarisuudelle. Näillä rakennetaan hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa kaikilla kansalaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet inhimilliseen kasvuun sekä jokainen voi ja saa elää joutumatta alistetuksi tai alistamatta muita.

Tuula Haatainen on erittäin hyvä presidenttiehdokas, joka nostaa näitä asioita esille. Koska uskon että meille ovat nämä arvot tärkeitä, niin kutsumme sinut mukaan Tuula Haataisen Presidentti kampanjaan. Pääset ilmoittautumaan mukaan suoraan Tuula Haatainen presidentiksi kautta tai vastaamalla tähän viestiin kertomalla nimesi ja yhteistiedot, sekä saako nimesi julkaista tukijoukossa. Voit myös soittaa ja ilmoittautua mukaan yhdistyksen sihteerille Joni Hildenille 045 1705915, joka ilmoittaa sinun yhteistietosi kampanjalle. Mikäli haluat olla mukana vain yhdistyksen vaalityössä niin ilmoita siitä paluupostilla tai Jonille Yhteystiedot

Ensi syksynä 2018 käydään seurakuntavaalit, jolloin valitaan seurakuntaneuvosto ja Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto. Koska kuulumme Rekolan Seurakuntaan, teemme yhteistyötä Rekolan Työväenyhdistyksen kanssa ja muodostamme sosialidemokraateille oman vaaliliiton. Mikäli olet seurakunnan jäsen, sinua kiinnostaa seurakunnan päätöksenteko yhteisiin asioihimme, ja kuinka seurakunnan tulisi olla mukana tämän päivän yhteiskunnassa - tule mukaan ehdokkaaksemme.

5.11.17