Kannanottoja

Koivukylän Sosialidemokraatit edellyttää kaupungin kehittävän alueitaan tasapuolisesti

Koivukylän Sosialidemokraatit vaativat syyskokouksessaan 16.11.17, että kaupunkia tulee kehittää tasapuolisesti niin uusia, kuin jo olemassa olevia asuinalueita. Koivukylä rakennettiin 1970-luvulla moderniksi taajamaksi, jossa asutus laajeni pääradan itäpuolelle perustetulle Havukosken lähiöalueella. Havukosken suunnittelussa käytettiin ajan viimeisimpiä lähiösuunnittelun perusteita, ja se sai kansainvälistä tunnustusta lähiörakentamisen esimerkkialueena. Vantaa on piristänyt lähiöidensä ilmeitä muun muassa Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, nyt on oltava 1970-luvulla rakennetun Koivukylän vuoro.

Koivukylän asukasviihtyvyyden parantaminen värein ja maalauksin tulee olla lähivuosien tavoite Vantaalla, palveluiden parantamisen lisäksi. Vantaan kaupunki järjesti Koivukylän keskustan suunnittelukilpailun 15.8. – 30.11.16, jonka tavoitteena oli rakentaa arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen aluekokonaisuus, joka vahvistaa Koivukylän kaupunkikuvaa, yhteisöllisyyttä ja parantaisi alueen palveluita. Kaupunginhallituksen kokouksessa 22.5.17 on valittu kilpailun voittaja, joten olisi aika saattaa asiaa eteenpäin.

Koivukylän Sosialidemokraattien mielestä, 60 000 asukkaan Koillis-Vantaalle tulee rakentaa oma uimahalli. Asukasmääriltään samankokoisissa kaupungeissa on jopa kaksi uimahallia, kuten 54 000 asukkaan Mikkelissä. Koillis-Vantaa tarvitsee myös urheilu- ja liikuntakeskus Elmon, jonka käynnistäminen tulee aloittaa uimahallin rakentamisella.

Vantaalla 17.11.2017

Koivukylän Sosialidemokraatit ry

Juha Kähärä, puheenjohtaja

p. 050 5952067

puheenjohtaja@koivukylandemarit.fi