Sirkka-Liisa Kähärä HOK-Elannon edustajistoon – Faysal Abdi varalle

Sirkka-Liisa Kähärä valittiin HOK-Elannon edustajistoon juuri päättyneissä osuuskauppavaaleissa. Koivukylän Sosialidemokraatit saivat lisäksi yhden varapaikan.

Osuuskauppavaalien tulos selvisi torstai-iltana ja Koivukylän Sosialidemokraattien ehdokkaista Sirkka-Liisa Kähärä uusi paikkansa HOK-Elannon edustajistossa. Kähärä on yksi kolmesta vantaalaisesta demaripoliitikosta, jotka menivät läpi.

– Kiitos äänestäjille saamastani luottamuksesta HOK-Elannon edustajiston vaaleissa, Kähärä kiittelee.

“S-marketteja tai Prismoja ei ole syntynyt riittävästi”

Kähärä on jo vuosien ajan pitänyt koivukyläläisten puolia niin Vantaalla valtuustossa kuin HOK-Elannon edustajistossa. Hänelle osuuskaupan toimijoiden kanssa työskentely on tullut tutuksi ja se työ saa nyt jatkoa.

– Vaikka Vantaa on viime vuosina kasvanut yli 4 000 asukkaalla per vuosi, ei HOK-Elannon toimipisteitä, kuten S-marketteja tai Prismoja ole syntynyt riittävästi. Esimerkiksi Koivukylässä menetettiin hyvät kauppapaikat Asolanväylän varrelta eikä sitä ennen suunniteltu Kirnun aukion S-market maanalaisine autopaikkoineen toteutunut, Kähärä paalutti.

– Syytä on ollut varmasti sekä HOK-Elannossa että kaupungin maankäytön virkamiehissä, koska tuloksiin ei ole päästy. Vantaalaisia osaajia siis tarvitaan, jotta vantaalaiset saavat riittävät HOK-Elannon palvelut.

Iso voitto Koivukylälle

Kähärän lisäksi Koivukylästä varapaikalle nousi kaupunginhallituksen jäsen ja -valtuutettu Faysal Abdi.

– On hienoa, että saimme kaksi edustajaa Koivukylästä HOK-Elannon edustajistoon. Siku varsinaiseksi jäseneksi ja Faysal varalle. Voimme luottaa siihen, että Koivukylän ääni tulee kuuluville. Jos mietitään kokonaisuutena, on kahden edustajan saaminen iso juttu, sillä olimme ainoa yhdistys, joka sai sekä varsinaisen paikan että varapaikan, Koivukylän Sosialidemokraattien puheenjohtaja Joni Hildén iloitsi.

Hyvä jatkaa kohti kuntavaaleja

Koivukylän Sosialidemokraateilla oli vaaleissa hyvä edustus, sillä ehdolla oli viisi osaavaa ehdokasta. Joni Hildén, Eeva Pitkänen ja Tiina Vuosalmi-Aho eivät tällä kertaa yltäneet lähelle edustajiston paikkoja, mutta toivat oman panoksensa vaaleihin.

– Jokainen ehdokas teki näissä vaikeissa olosuhteissa sen, minkä pystyivät. Kenenkään ei ole syytä olla pettynyt, sillä kaikki tekivät hienon kampanjan ja tästä on hyvä lähteä kohti ensi keväänä pidettäviä kuntavaaleja, Hildén totesi.

SDP sai vaaleissa kolme paikkaa edustajistossa, kun vihreät sekä perussuomalaiset saivat ainoastaan yhden paikan. Muiden puolueiden vantaalaisedustajia ei mennyt läpi. Asiakasomistajien puolesta lista sai yhden vantaalaisen edustajistoon.

Teksti: Koivukylän Sosialidemokraattien viestintä