Ehdokasesittelyssä: Zabi Yawari

Zabi Yawari

Nuorten hyvinvointi on kääntynyt laskuun entisestään. Koronan ansiosta moni on keskeyttänyt tai lopettanut koulunsa ja syrjähtymisen vaara on suuri. Meillä on edessä tärkeät korjaustoimenpiteet ja täytyy katsoa huolella, ettei kukaan jää yksin ja ulkopuolelle.
Järjestöjen asiantuntemusta täytyy tunnustaa ja huomioida kunnan päätöstenteossa. Järjestöjen olemassaolo tukee ennaltaehkäisevää toiminta, joka tulee loppupeleissä yhteiskunnalle halvemmaksi.
Vantaa on yksi Suomen isoimmista kaupungeista, jossa asuu n.20% vieraskielistä väkeä. Osa heistä tarvitsee tukea ja apua kotoutumisessa. Kunnan täytyy tehdä kaikkensa, jotta voisi tarjota hyvät eväät kotoutumiseen. Kotouttamistyön täytyy lähteä asiakkaan tarpeesta ja lähtökohdasta. Jotta kotoutuminen onnistuisi hyvin, meidän täytyy muuttaa asenneilmapiiriä hyväksyttävämmäksi. Ei ole helppoa, olla vieraassa maassa ja kotoutua, jos on jo valmiiksi ennakkoluuloja.
Tällä hetkellä itse olen vuorotyössä lastensuojelussa ja teen siinä sivussa tulkin työtä. Olen suuri ja intohimoinen jalkapallofani. Harrastan myös vapaa-ajalla sitä, jos tuo korona sallii. Politiikkaa kiinnostaa, mutta aika usein se myös ärsyttää.
Onko meillä tulossa kaikkien aikojen vaalit?
Äänestysnumero: 97