Presidenttiehdokas Haatainen peräänkuuluttaa inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta

Koivukylän Poliittinen viikko sai arvovaltaisen vieraan, kun SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen kunnioitti läsnäolollaan. Puhumassa olivat myös kansanedustajat Sanna Marin ja Sirpa Paatero.

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen vieraili Koivukylän Poliittisella viikolla tiistaina 5. syyskuuta. Haatainen kertoi vierailunsa aikana, niistä arvoista, joita hän tulee tuomaan kampanjansa aikana esille.

– Haluan olla ehdokas, joka puolustaa tasa-arvoa. Sitä, että jokainen kansalainen, jokainen ihminen voi tuntea olevansa arvokas ja tasavertainen. Minulle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja avoimuus, Haatainen julisti.

– Näistä on pidettävä kiinni aina ja näille suomalainen yhteiskunta on rakentunut. Kiitos siitä, että meidän sosialidemokraattinen liike on ollut sitä tekemässä. Sitä on tehty yhteistyössä, mutta meidän kantava voima on ollut tämän rakentamisessa.

Haatainen valittiin SDP:n presidenttiehdokkaaksi lauantaina 2. syyskuuta ylimääräisessä puoluekokouksessa. Valinnasta käytiin suuntaa antava jäsenäänestyksen, jossa Haatainen sai 48 prosenttia annetuista äänistä. Toiseksi tullut Maarit Feldt-Ranta puolestaan 42 prosenttia ja Haataisen kanssa Koivukylään saapunut Sirpa Paatero tuli äänestyksessä kolmanneksi.

– En itse tällä kertaa voittanut, vaan voiton korjasi Tuula Haatainen, joka on erittäin hyvä ehdokas koko puolueelle, Paatero totesi Koivukylässä.

Paatero oli puhumassa maakuntauudistuksen vaikutuksesta kuntiin. Kansanedustajana ja kuntaliiton puheenjohtajana toimivan Sirpa Paateron kunnat ovat ihmeissään siitä, mihin suuntaan maakuntauudistus on menossa.

– Kunnat yrittävät valmistautua miettien tulevien vuosien budjetteja ja investointeja. Me Kuntaliitossa yritetään olla siellä tukena. Nyt me ei tiedetä, että mihin suuntaan tämä uudistus on meneillään, Paatero kiteytti.

Kirnun aukiolla puhumassa oli myös kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, jonka kanssa puhuttiin muun muassa Tampereen tulevasta raitiovaunuliikenteestä, mutta myös siitä, kuinka SDP kehittäisi kaupunkien suunnittelua.

– Meille on tärkeätä se, että panostetaan tähän meidän infraan. Sillä tavalla, että rakennetaan kestävästi. Kaavoitetaan asuntoja, myös sellaisia asuntoja, jotka eivät ole niin sanottuja kovan rahan asuntoja eli kohtuuhintaisia koteja ihmisille, Marin paalutti.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tommi Matinlassi